jueves, 24 de mayo de 2007

Instruments de corda




Els instruments de corda o cordófonos són instruments musicals que produïxen sons per mitjà de les vibracions d'una o més cordes. Estes cordes estan tensades entre dos punts de l'instrument.
Classificació :
Els instruments de corda es dividixen en tres subgrups en funció de com són efectuats:
Instruments de corda fregada, en els que la corda es posa en vibració per mitjà del fregament amb un arc. Llisca un arc sobre les cordes per a fer-les vibrar, com en la viola. Encara que a vegades estos instruments també es poden puntejar amb els dits (el que es coneix com a pizzicato).
Instruments de corda polsada o puntejada, en els que la corda es posa en vibració per mitjà de la pulsació de la corda. La corda es punteja amb els dits o amb un plectre sobre les cordes, com en el cas de la guitarra o de l'arpa.
Instruments de corda percudida, en els que la corda es posa en vibració al ser colpejada per un xicotet martell. L'instrument més conegut d'este tercer grup és el piano, en el que els martells, fets de fusta i forrats de feltre, estan controlats per un mecanisme accionat per les tecles. Un altre integrant, més antic, d'este grup és el clavicordi.

Llista d'alguns instruments de corda

-Arpa
-Contrabaix
-Guitarra
-Llaüt
-Lira
-Piano
-Viola
-Violí
-Violoncel

No hay comentarios: