jueves, 24 de mayo de 2007

Guitarra



La guitarra (també anomenada viola o guitarra criolla, per exemple a Argentina i Cuba, respectivament) és un instrument musical de corda polsada, compost d'una caixa de fusta amb un forat acústic en el centre de la tapa, sis cordes i un pal sobre el qual va adossat el diapasó o traster. Sobre el diapasó van incrustats els trasts. És l'instrument més reconegut en gèneres com a blues, rock i flamenc. També és utilitzada en gèneres com ara ranxeres i coixins, a més del folklore de diversos països. Pel seu portabilidad i la possibilitat de ser interpretada tant melòdica com harmònicament, és un dels instruments més populars en tot el món, a la qual cosa contribuïx la seua facilitat d'aprenentatge.
Tipus de guitarra :


foto: guitarra flamenca

Guitarres del renaixement i barroc
Les guitarres del renaixement i barroc són ancestros de les guitarres clàssiques. Són més delicades i produïxen un so més dèbil. Són més fàcils de distingir d'altres guitarres, ja que el seu cos és més prim i pla.

Guitarra acústica
La guitarra coneguda comunament com "acústica" es caracteritza per tindre normalment una caixa més ampla amb "muscles" més rectes i un pal més estret (encara admetent els innumerables tipus de guitarra acústica), però el seu principal característica és que usa cordes metàl·liques, de níquel o acer. Això produïx una major ressonància i un so més brillant i agut que una guitarra espanyola

Guitarra de flamenc
A Espanya hi ha una variant molt estesa, semblant a la guitarra clàssica, de la que és difícil distingir-la a simple vista, coneguda com a guitarra de flamenc o "guitarra flamenca". Realment, el repertori clàssic es va incorporar a la guitarra relativament tard i la guitarra va ser des de la seua més remota evolució un instrument popular, per la qual cosa no seria desgavellat admetre que la guitarra autèntica és la de flamenc, mentres que la guitarra clàssica és l'evolució.


Guitarres russes
Estes guitarres contenen set cordes en compte de sis. L'afinació d'esta guitarra és completament diferent de l'espanyola, ja que no és simplement una guitarra acústica amb una corda afegida.

Guitarres elèctriques
Una guitarra elèctrica és una guitarra amb un o més transductores electromagnètics cridats "pastilles" que convertixen les vibracions de les cordes en senyals elèctrics capaços de ser amplificades i processades.

Història
Hi ha evidències arqueològiques de què en 1400 a.C. els hittites van crear instruments de corda semblants a la lira —l'instrument de diverses cordes més senzill i antic del món— però amb l'agregat d'una caixa de ressonància, per la qual cosa serien antecessors de la guitarra.





No hay comentarios: